Aan de slag! Voorkom een burnout

voorkom een burnout, burnout, burnoutpreventie, lifebreak

Voorkom een burnout

Voorkom een burnout. De vakantie is voorbij en een nieuw jaar ligt voor ons. Tijdens de vakantie was het zo duidelijk. Je hebt je voorgenomen het anders te gaan doen. Dit jaar doorbreek ik de status quo. En neem ik het gevoel dat ik al zolang onderdruk serieus. Het is een zacht stemmetje die toch duidelijk hoorbaar is. Ieder jaar lijkt het meer aandacht te gaan vragen. Vooral in de ontspanning van de vakantie kreeg hij alle ruimte. Het zachte stemmetje sprak duidelijk helder en zonder superlatieven. Het is gewoon altijd op de achtergrond aanwezig van het lawaai van de kinderen, kritische ouders, collega, tweets, mails, app & likes. En jij bent degene die dat stemmetje ruimte kan geven of negeren. En wees eerlijk wat doe je vaker dan goed is?

op die camping was het leven in zijn eenvoud zo heerlijk helder

Daar aan het strand op die camping was het leven in zijn eenvoud zo heerlijk helder. Daarom neem je je voor geen genoegen meer te nemen met de status quo. Bijvoorbeeld; nu ga ik die collega aanspreken, mijn eigen weg volgen en zeggen wat ik te zeggen heb. Een andere baan zoeken etc. etc. Dus je mag het zelf invullen je weet precies wat we bedoelen.

Voordat thuis de koffers koud zijn uitgepakt begint het leven weer. In de auto, naar kantoor, kinderen naar school, ontbijten, de was doen, sociale verplichtingen, sport. Heb je het plaatje? En weg is dat vakantiegevoel, weg goede voornemens. Terug in je hok. en als dit hok je past als een jas en je bent er gelukkig prima, niets aan doen.

Je voornemens duurzaam verankeren

Is dat echter niet zo  dan heb je misschien behoefte aan handvatten om jezelf echt serieus te nemen. Je voornemens duurzaam te verankeren. Zodat je niet bij het eerste herfstwindje van je plek waait.

Daarom doe een lifebreak, ga aan de slag met jezelf en het leven dat je wilt leven. Voorkom een burnout. We zien je graag.

INSCHRIJVEN EN INFORMATIE