Beter uit Burn-out

Inspiratielocatie Spijkvoorde ontwapenend communiceren, retraite nederland, retraite, burn-out voorkomen, stilte, happinez, geluk, verlangen, retreat, lifebreak.nl, lifebreak, flow, rust, ontspanning persoonlijke ontwikkeling, relax, reset, jacquelien, spijkvoorde, training, ontwapenend communiceren, rustvakantie, wandelcoaching, vuurmaken, opladen, persoonlijke waarden, stressreductie, stressrelease, stilstaan bij emoties visionboard opstellingen, systeemopstelling
Beter uit burn-out komen?

In een burn-out is je energie beperkt, maar voel je vaak wel drang om in beweging te komen. Je wilt vooruit, maar hoe? Naast rust, is bewust stilstaan bij jouw behoeften en afstemmen op wat bij je past, een krachtige manier om je blik op de toekomst te richten.

Luister naar je behoeften.

Leer signalen van jezelf te herkennen door te ‘lezen’ welke behoefte hierachter schuilt. Vervolgens kijk je hoe je kunt handelen naar deze behoefte. Hierdoor maak betere keuzes voor jezelf in werk en privé. Bijvoorbeeld door te kijken of je hart een sprongetje maakt als je een voor en keuze staat. Luisteren betekent prioriteit te geven aan wat jij als prioriteit voelt. Door voelen te beoordelen als egoïstisch of zelfs zwak leg je de autoriteit buiten jezelf. Uitgangspunt is dat er maar een persoon op de wereld is die kan vertellen wat wel of niet bij jou past; dat ben jij! De enige stap is dat je hieraan gehoor geeft. Door nee te zeggen als het niet goed voelt. Als dat nog wat ongemakkelijk voelt bedenk dan: NEE zeggen = Ja zeggen tegen jezelf.

Grip door een stap tegelijk.

Wanneer burn-out bij je is vastgesteld of  je je hebt ziek gemeld omdat je je opgebrand voelt, dan wil je zo snel mogelijk je weer goed voelen. Een quick fix om je beter te voelen is vaak tijdelijk van aard en niet duurzaam. Zorg bovendien dat je altijd de regie over je eigen leven houdt. Geef jezelf de tijd om stap voor stap te ontdekken wat voor jouw werkt. Kijk op uitzending gemist de serie Sophie in de mentale kreukels.  Zij kampt met een bun-out en onderzoekt de remedies die worden aangeboden. Verder vraagt zij zich af (net als velen die nog nooit opgebrand zijn geweest) of een burn-out wel bestaat. Los van de conclusie doe je recht aan jezelf om dat pad te volgen waardoor jij beter uit je situatie komt.

Een pauze die je leven verandert.

In de lifebreak bieden wij een pauze om stil te staan. Door het programma en de rust heb je tijd om in te verdiepen in jezelf. Daarnaast ervaar je wat voor jou functionele patronen zijn waar jij energie van krijgt. je krijgt een positieve blik en praktische handvatten, om ook na deze pauze te benutten. Je weet beter wat je wilt en wat bij je past. Oftewel je staat dichter bij jezelf. Waardoor je grip krijgt op je burn-out. Effect is dat je beter uit je burn-out komt.

Wil jij gratis kennis te maken om te zien of LIFEBREAK programma past bij jouw situatie.

Neem je rust en ga naar het inschrijfformulier!

Stuur een bericht via jacquelien@lifebreak.nl Dan neem ik contact op. Ben je werkgever? Heb je een medewerker die burn-out is en gun jij hem of haar een nieuw perspectief? Neem contact op voor meer informatie voor werkgevers via contact@lifebreak.nl