Leven vanuit innerlijk vuur

Hoe houd jij je innerlijke vuur brandend?
Leven vanuit innerlijk vuur

Wat is jouw reden van bestaan? Wat maakt dat jij jouw leven zinvol en waardevol vindt? Niet een vraag waar je alle dagen bij stilstaat. Misschien zijn er periodes in je leven waarin alles als vanzelf gaat. In zo’n periode ben je soms verwonderd over hoe mooi het leven is en geniet je van alles wat je toevalt. Maar meestal popt de zingevingsvraag op in een periode waarin je geconfronteerd wordt met moeilijkheden zoals de dood, depressie, vermoeidheid en tegenslag in je gezin of op je werk. Dan vraag je je af; ‘Wat heeft dit voor zin?’ of ‘Waarom overkomt mij dit?”. Wil ik zo leven? Dat raakt het fundament van je bestaan.

Wat is jouw verlangen?

Jouw verlangen is een innerlijk vuur. Jouw passie, hetgeen dat je drijft, je roeping of missie. Kort gezegd de reden dat je uit bed wilt komen. Wanneer je niet bewust bent van dat innerlijke vlammetje, dan kun je het ook niet aanwakkeren. En als je in een moeilijke periode zit, dan heb je juist die vuurkracht nodig. Griekse filosofen stelden al ‘de’ zingevingsvraag. Ten eerste is de opdracht die zij uitdroegen; ken uzelve. Oftewel ga op zelfonderzoek. Socrates was overtuigd dat je zo meer over het leven te weten komt. Ten tweede, een net zo belangrijke, opdracht is die van aretè. In de betekenis van uitmuntendheid, het juiste temperament en moed.

‘Zoek daarom onophoudelijk hoe jij vanuit je eigen voortreffelijkheid (kwaliteiten) kan bijdragen aan je omgeving. Zodat je vanuit je innerlijke vuur succesvol zin geeft aan je bestaan.’

Ruimte geven aan je verlangen
Uiteindelijk wil iedereen ertoe doen. Zodat je met wat je doet een verschil maakt in je omgeving en daar waardering of liefde voor ontvangt. Dat begint bij zelfliefde. Om liefde te ontvangen is het nodig dat je bewust bent of je open staat om liefde te ontvangen. Wanneer dat niet zo is of er staat iets in de weg, dan moet je dat eerst opruimen. Oude pijn of verdriet, angst voor afwijzing. Breng de moed op om te kiezen vanuit je innerlijke verlangen en je zult merken hoe je weer meedoet. Je voelt je hart weer kloppen. De energie, je innerlijke vuur komt terug. Je leeft!

Wil jij ontdekken wat jouw persoonlijke missie is? Heb je de behoefte om te leven vanuit een innerlijk vuur? Neem contact op of neem je tijd voor een lifebreak. Eerstvolgende datum