No-nonsense retraite

Inspiratielocatie Spijkvoorde ontwapenend communiceren, retraite nederland, retraite, burn-out voorkomen, stilte, happinez, geluk, verlangen, retreat, lifebreak.nl, lifebreak, flow, rust, ontspanning persoonlijke ontwikkeling, relax, reset, jacquelien, spijkvoorde, training, ontwapenend communiceren, rustvakantie, wandelcoaching, vuurmaken, opladen, persoonlijke waarden, stressreductie, stressrelease, stilstaan bij emoties visionboard opstellingen, systeemopstelling

No-nonsense retraite, wat kan ik verwachten?

Regelmatig vragen mensen wat onze achtergrond is en wat wij gaan doen. No-nonsense is geen fratsen. Eenvoud is de sleutel. Wij gaan uit van rust en plezier om tot ontspanning te komen. Dit doen wij door tijd te nemen voor ontspanning, genieten van de omgeving, stil te staan bij vragen, bij hoe je je voelt en door ontspanningsoefeningen. Vrij van geneuzel, ongemakkelijke houdingen of onnatuurlijke stilte.

Rust is dichtbij

Een no-nonsense retraite gaat over een moment voor jezelf in een rustige omgeving. Die rust vind je dichtbij, in Nederland. Je hoeft er niet voor te mediteren op een yogamat op Ibiza. Een retraite rechttoe-rechtaan en zonder franjes. Een moment van reflectie om tot inzicht te komen. Door goede vragen te stellen, verdieping en reflectie onder begeleiding van professionals. Zonder poespas en dat dit spiritueel gekleurd is of vanuit een christelijke overtuiging.

Tijd voor reflectie en gezelligheid

No-nonsense betekent dat de retraite gericht is op jou. Hierdoor kan je in de relax stand en even afstand nemen van de alledaagse hectiek. Door je terug te trekken en je leven te overdenken. Je bent dan even niet gericht op zorg voor anderen. Door rust ontstaat ruimte voor bewust zijn en voelen. De interactie daarbij met anderen is heel waardevol. Zij bekijken zaken vanuit andere invalshoeken, heel inspirerend. Daarnaast ontspan je door gezelligheid en plezier. Volgens Paul de Blot, hoogleraar Nijenrode tot op hoge leeftijd van 95 jaar! zijn plezier en vriendschap rijke krachtbronnen. Omdat deze voortkomen uit je vrije wil.

Concreet en toepasbaar

Er is een beeld ontstaan dat een retraite zweverig, spiritueel of christelijk georiënteerd is en daarmee eng, dogmatisch en vaag. Soms zijn er stappenplannen of maken leefregels deel uit van de retraite. Of de begeleider omhult zich in mysterie en wil jou verleiden dat jij straks ook precies weet hoe het werkt (nadat je natuurlijk dik betaald hebt). Daarom laten wij weten waar de retraite over gaat en wat het je oplevert. Vrij van: Goeroes – vaag gewauwel – dogma – strakke yogapakjes – strikte regels voor eten of niet praten – Vanuit onze nuchtere blik; een retraite is niets anders dan stilstaan bij wat er voor jou toe doet. Terug naar jouw essentie. Met praktische tips die je thuis kunt toepassen. Met een heerlijk bed en een goeie douche. De mogelijkheid voor een heerlijke massage. Leuk en lekker concreet. No-nonsense!

Wil jij ook lekker relaxen en inspiratie? Schrijf je in of neem contact op voor meer informatie.