Stilte retraite

Stilte retraite, Lifebreak, mindful, innerlijke stem, antwoorden, levensvragen, keuzes maken, dichter bij jezelf komen
Stilte retraite is de stilte minnen. Open en ontvankelijk voor de antwoorden die de kern van het leven raken.

‘Min de stilte van uw wezen’. Zo begint het gedicht van Guido Gezelle . Zijn benadering van stilte raakt mij. Minnen als oproep tot eerbiedigen van stilte. Omdat stilte een wezenlijk onderdeel uitmaakt van wie je bent. Stilte stimuleert zelfrespect. Het raakt de kern van je ziel. Stilte helpt mij alle keuzes in mijn leven zo te maken, dat ik dicht bij mijzelf sta. Veel meer mensen bemerken wat een stilte retraite betekent voor connectie met je kern.

Ben je met heel je zijn aanwezig of met je hoofd alweer ergens anders?

Door stil te zijn open je je geest. Omdat een vol hoofd zo’n 60.000 prikkels per dag krijgt, draait ons hoofd overuren. Met als gevolg dat wij ons laten leiden door wat zich buiten ons bevindt. Zoals; telefoon, internet, televisie, klanten, vrienden, reclame en ga zo maar door. Maar wat WIL je echt? Maak je keuzes vanuit wat je werkelijk wilt? Of ben je stuurloos? Ben je met heel je zijn aanwezig of met je hoofd alweer ergens anders? Tijdens mijn stilteretraite kwam ik tot twee belangrijke inzichten over stilte.

Min de stilte en vind je eigen antwoord.

Ten eerste; mijn wezen spreekt op fluistertoon. Alleen door rust en stilte hoor ik mijzelf. Zonder haast, omdat ik niet altijd direct een antwoord heb. Wanneer ik de tijd neem en wacht, geef ik mijn zoekende denken op. Daardoor sta ik open voor wat ik diep van binnen wil. Dit is voor mij stilte waarmee ik verbind met mijn innerlijke stem. Daarom hebben wij stilte een belangrijk onderdeel van de lifebreak gemaakt. Door oefeningen in luisteren, zodat er opeens antwoorden komen die de kern van het leven raken. Afgezien van ons programma kun je tijdens de lifebreak ruimte inbouwen voor een stilte retraite.

Ruimte om open te staan.

Ten tweede; Stilte maakt mij kalm, open en leeg. Drukte, in de vorm van luidruchtige mensenmassa’s, telefoon en televisie, werkt op je gestel. Mensen die in hun pauze wandelen of een powernap doen zijn effectiever. Een ander wetenschappelijk voorbeeld is dat mensen die depressief zijn baat hebben bij wandelen. Oftewel stilte heeft een gezonde en kalmerende werking. Doordat je je harde schijf opschoont en daarmee ruimte maakt in je hoofd. Dan kan er zich iets anders aandienen. Een nieuw idee, nieuwe energie, aandacht voor een taak of gesprek.

Meer aanwezig door een stilte retraite.

Ik ken iemand die tussen gesprekken een stilte pauze inplant in zijn agenda. Hij luistert hierdoor aandachtiger en blijft de hele dag helder en fris. Zogezegd een stilte retraite moment. Kortom; Zo min je de stilte en ben je AANWEZIG.

Wil je de stilte opzoeken of de tijd nemen om te kijken hoe jij antwoord wilt geven? Neem dan contact op of meld je aan voor een lifebreak. Inschrijven en informatie